Tomahawk dry agen

Een bereidingswijze van vlees waarbij een gedeelte van het vocht uit het vlees verdampt, waardoor er een vollere smaak ontstaat. Naast de verbetering in smaak is er ook een verbetering in malsheid. Voor het dry agen van vlees heb je normaal een dure dry age kast nodig, maar wist je dat dit ook prima thuis in de koelkast kan?

Voor dit project heb ik zakken van DRYA gebruikt. Zij leveren speciale zakken waarin je vlees tot 28 dagen kan dry agen in de koelkast. Super eenvoudig, lekker en smaakvol! Er moet ook iets in de zak natuurlijk en dat is een heerlijke Tomahawk geworden van La Carne! Het is belangrijk dat je vers vlees gaat dry agen, dus GEEN vlees dat ingevroren is geweest.

Lees meer »

Tournedos met smaakvolle bijgerechten

Het is echt herfst buiten dus een bijpassend gerecht is wel op zijn plaats. Daarom delen we een smaakvol gerecht van Tournedos met gegrilde wortel en pastinaakpuree. Hoe maak je nu het beste een tournedos perfect klaar? Als je onderstaande technieken toepast, zet je gegarandeerd een geweldig gerecht op tafel! 

Tournedos is het middelste deel van de ossenhaas en wordt daarom ook wel biefstuk van de haas genoemd. Heel zacht en mals stukje rundvlees.

Lees meer »

Quiche met rumpsteak

Bij een heerlijke steak als Rumpsteak heb je niet veel nodig, maar een keertje iets anders dan gebakken aardappelen is ook weleens leuk toch? Dit recept heb ik gemaakt om lekker wat extra groenten te eten, en de meeste kinderen zijn hier ook gek op 😉! Een heerlijke broccoli quiche met geitenkaas.

Lees meer »

Sukade "Brisket-style"

Sukade is een zeer veelzijdig stuk vlees en wordt vaak gebruikt in een stoofgerecht. Maar, wist je dat je er ook heerlijke steaks van kan maken? In dit geval heet het geen sukade maar heeft men de naam “Flat Iron Steak” eraan gegeven. Naast een steak, kan je een sukade ook inzetten als BBQ vlees voor langzame bereiding, oftewel Low ’n Slow.

Lees meer »

Hasselback potatoes met Picanha

Dit is het stuk vlees waardoor mijn liefde voor bbq nog meer is gaan groeien een aantal jaren geleden. Het was dan ook een feestje om hier twee recepten mee uit te kunnen werken.

Het eerste recept is de Churrasco style Picanha. Dit is een recept wat je zowel op de BBQ als op een gasfornuis zou kunnen maken.  

Voor dit recept heb ik een stuk picanha medium rare gegaard met een hasselback potato als bijgerecht en uiteraard chimichurri.

Lees meer »

Churrasco style Picanha "Mexican style"

Met een prachtig stuk picanha oftewel staartstuk van La Carne heb ik een aantal mooie recepten gemaakt. Het was nogal een groot stuk dus heb er twee recepten van gemaakt... Hier is nummer 1. 

In Zuid-Amerika weten ze wel wat lekker vlees eten is dus heb ik gekozen voor een combi uit Brazilië en Mexico: Churrasco style Picanha steak met tortilla's, Mexicaanse bonen en guacemole. Een soort fajita's, maar dan net even anders.

Lees meer »

Japanse Ossenhaas

Ossenhaas is een super veelzijdig en vooral lekker stuk vlees! En wat doe je met een ossenhaas van 2 kg? Precies, gewoon veel verschillende soorten gerechten maken! Dit recept is gemaakt met de ossenhaas puntjes.

Lees meer »

Gevulde bavette

Met een prachtig stuk bavette mag ik een recept maken. Het is een gevulde bavette geworden. Weer eens iets anders dan "normaal" een steak grillen 😊.

Als bijgerecht krieltjes in schil uit de skillet en een couscous met een saus van gegrilde paprika met feta. De couscous zelf is gevuld met gegrilde avocado, paprika, granaatappel en feta.

Lees meer »

Aziatische entrecote

Het leuke van de Aziatische keuken is de veelzijdigheid! Allerlei soorten vlees en vis krijgen door de Aziatische twist een hele andere smaak en beleving. In dit recept heb ik een mooie entrecote met noedels, paprika en sojasaus gemaakt.

Lees meer »

Italiaanse lendebiefstuk

De Italiaanse keuken (en het land) is persoonlijk mijn favoriet. De eenvoud waarmee ze in Italië een gerecht kunnen maken, dat zo ontzettend smaakvol is, maakt het mijn favoriet. Voor wie weleens in Italië is geweest, zal zich vast ook herkennen in de groentes die zo veel smaak bevatten, dat kruiden bijna niet meer nodig zijn. Voor dit recept heb ik mij daarom ook laten inspireren door Italië en een pasta erbij gemaakt met gegrilde groentes.

Lees meer »