Home » Recepten » Rundvlees » Italiaanse lendebiefstuk

Italiaanse lendebiefstuk

De Italiaanse keuken (en het land) is persoonlijk mijn favoriet. De eenvoud waarmee ze in Italië een gerecht kunnen maken, dat zo ontzettend smaakvol is, maakt het mijn favoriet. Voor wie weleens in Italië is geweest, zal zich vast ook herkennen in de groentes die zo veel smaak bevatten, dat kruiden bijna niet meer nodig zijn. Voor dit recept heb ik mij daarom ook laten inspireren door Italië en een pasta erbij gemaakt met gegrilde groentes.


Ingrediënten

  • Lendebiefstuk
  • 2 paprika’s
  • 5 tenen knoflook
  • cocktail trostomaten
  • Gedroogde oregano
  • gedroogde basilicum
  • 400 gram Feta
  • 400 gram Penne Pasta
  • 1 rode ui
  • Plantje basilicum
  • Pijnboompitten
  • zakje Parmezaanse kaas
  • Olijfolie 
  • 2 prei

 

Bereiding pesto

Pesto kan je kopen in een potje, maar mijn voorkeur is toch echt om het zelf te maken. En het is super eenvoudig.

  1. Snij/pluk alle blaadjes van het basilicum plantje
  2. Doe deze in de hakmolen en voeg het zakje parmezaanse kaas toe
  3. Snij de 4 tenen knoflook in kleine stukjes en voeg toe 
  4. Voeg een handje (gebrande) pijnboompitten toe (zijn de nog niet gebrand? Brand ze dan even kort in een pannetje aan op laag vuur zonder olie/boter)
  5. Voeg net zoveel olijfolie toe zodat er een klein laagje in de hakmolen staat van ongeveer een halve centimeter (niet teveel in het begin, olie erbij doen kan altijd later nog)
  6. Laat de hakmolen nu het werk doen en meng tot een grove pasta (als de pesto te dik is, voeg dan wat extra olijfolie toe)
  7. Voeg als laatste naar smaak peper en zout toe
  8. Pesto is klaar! 


Bereiding groenten

  1. Verwarm de oven of bbq (indirect) voor op 180 graden 
  2. Snij alle groentes (paprika, rode ui, prei, tomaten, knoflook) in plakjes of doormidden (afhankelijk van het soort groente)
  3. Leg deze op een bakplaat welke in de oven of bbq past, voorzien van bakpapier
  4. Besprenkel de groenten met olijfolie, peper, zout, gedroogde oregano en basilicum
  5. Zet in de oven/bbq voor ongeveer 25 minuten
  6. Zet ondertussen een pan water op het vuur en kook de pasta volgens de verpakking

 

Bereiding lendebiefstuk

Voor de lendebiefstuk heb ik gekozen voor een bereiding in de skillet (bbq pan) met mayonaise (ja echt waar!) 

  1. Smeer de biefstukken aan één kant in met een dun laagje mayonaise
  2. Zorg dat je pan goed heet is, er hoeft geen boter/olie in
  3. Leg de biefstuk met de mayonaise kant naar beneden in de pan. De mayonaise fungeert als olie/boter, maar zorgt voor een veel betere maillard reactie, waardoor je vlees er beter uitziet en de smaak van de mayonaise past heel goed bij biefstuk
  4. Als de biefstuk medium rare is (52 graden kerntemperatuur) mag hij eruit.

 

Zodra de groenten, pasta en biefstuk klaar zijn, is het tijd om de borden op te maken. Schep de gegrilde groenten over de pasta op je bord met de feta kaas en besprenkel met wat kruiden (basilicum, oregano).

 

Eet smakelijk!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.