Home » Recepten » Rundvlees » Aziatische entrecote

Aziatische entrecote

Het leuke van de Aziatische keuken is de veelzijdigheid! Allerlei soorten vlees en vis krijgen door de Aziatische twist een hele andere smaak en beleving. In dit recept heb ik een mooie entrecote met noedels, paprika en sojasaus gemaakt.


Ingrediënten

  • Entrecote
  • 3 paprika’s
  • 3 bosuitjes
  • 1 limoen
  • Japanse sojasaus
  • Udon-noedels
  • Wokolie
  • 2 prei
  • sesamzaadjes

 

Bereiding 

  1. Snij de paprika in dunne reepjes en de bosui en prei in dunne ringetjes
  2. Snij de entrecote in dunne reepjes van +/- 1cm.
  3. Halveer de limoen en meng dit met 2 eetlepels sojasaus
  4. Bereid de noedels volgens de verpakking (vaak 7 minuten laten wellen in net gekookt water)
  5. Zet een wokpan op hoog vuur en laat de wokolie goed warm worden
  6. Schroei de entrecote reepjes dicht in ongeveer 30 seconden
  7. Voeg de paprika, prei en bosui toe bak dit ongeveer 1 minuut mee
  8. Voeg de noedels toe en de limoen soja saus en meng dit goed door elkaar


Verdeel over de borden en bestrooi met bosui en sesamzaadjes.

 

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.