Home » Recepten » Rundvlees » Gevulde bavette

Gevulde bavette

Met een prachtig stuk bavette mag ik een recept maken. Het is een gevulde bavette geworden. Weer eens iets anders dan "normaal" een steak grillen 😊.

Als bijgerecht krieltjes in schil uit de skillet en een couscous met een saus van gegrilde paprika met feta. De couscous zelf is gevuld met gegrilde avocado, paprika, granaatappel en feta.


Ingrediënten

  • Bavette
  • Peper
  • Zout
  • Basilicum
  • Pijnboompitten
  • Knoflook
  • Krieltjes in schil
  • Rozemarijn
  • Feta
  • Olijfolie
  • 2 Granaatappels
  • 4 puntpaprika’s
  • Parmezaanse kaas
  • Ras el Hanout
  • Keukenmachine (hakmolen mag ook)

 

Bereiding pesto

  1. Voor een potje pesto heb je ongeveer 1 basilicum plantje nodig
  2. Snij alle (grote) blaadjes en takjes van het plantje en doe ze in de hakmolen
  3. Voeg hier ongeveer 30 gram Parmezaanse kaas aan toe
  4. Rooster 30 gram pijnboompitten op een laag vuurtje in een pan en voeg deze toe aan de hakmolen
  5. Ik hou van knoflook, dus bij mij gaan er 3 teentjes in, maar dit mag je naar eigen smaak toevoegen.
  6. Als laatste een flinke scheut olijfolie en laat de hakmolen zijn werk maar doen
  7. Wanneer je merkt dat het te dik is, mag er een beetje olijfolie bij, net zolang tot je een jam achtige substantie hebt.


Bereiding couscous

Ik heb hier gekozen voor een traditionele manier van bereiden… de couscous stomen. Dit kost wat meer tijd, maar het komt de smaak absoluut ten goede.

  1. Nadat de couscous op de juiste wijze gestoomd is, kan je deze laten afkoelen. De couscous serveren we koud bij dit gerecht.
  2. Sla alle pitjes uit de granaatappel met de achterkant van een lepel, dat is het meest makkelijk. Vang het sap op wat uit de granaatappel komt, dit heb je nog nodig.
  3. Grill 4 puntpaprika’s op de bbq. 2 mogen er in de keukenmachine met daarbij een half blok feta in stukjes gesneden en het sap uit de granaatappel.
  4. Pureer alles tot een dikke saus, dit is de basis voor je couscous.
  5. De andere 2 paprika’s mogen in de couscous, samen met de rest van de feta, de saus, en de ras el hanout kruiden (ongeveer 2 theelepels).
  6. Snij de avocado in plakken van ongeveer 2 cm en grill deze kort op de bbq. Voeg deze toe aan de couscous en je bent klaar.

 

Bereiding krieltjes

  1. Was de krieltjes in de schil en laat zek ort drogen
  2. Leg alle krieltjes in een skillet (gietijzeren pan)
  3. Voeg een takje rozemarijn, peper, zout en olijfolie toe
  4. Zet de skillet in de bbq voor ongeveer 60 minuten op 180 graden (indirect)
  5. Als extraatje kan je een blokje rookhout toevoegen aan je kolen om die extra rooksmaak te creëren.

 

Bereiding Bavette

Het leuke van bavette is dat je er van alles mee kan. Je kan er steaks van maken, in zijn geheel bereiden of vullen. Dat laatste heb ik in dit recept toegepast.

  1. Snij de bavette open in de lengte, zodat je een dunner stuk vlees krijgt, dat maakt het vullen en oprollen een stuk eenvoudiger.
  2. Bestrijk een laag pesto als eerste en smeer deze goed uit over de gehele bavette.
  3. Leg op deze laag plakjes prosciutto, oftewel parmaham.
  4. Daarop mag een laag met Parmezaanse kaas snippers.
  5. Op de kaas leg je een laagje zongedroogde tomaten.
  6. En als laatste een handje pijnboompitten.
  7. Rol de bavette nu strak op en bind hem om de 2/3 cm vast met slagerstouw.
  8. Steek de bbq aan en kies voor een indirecte opstelling, voor een extra smaaksensatie voeg je een blokje rookhout toe.
  9. Laat de bavette nu rustig opwarmen tot een kerntemperatuur van ongeveer 45 graden.
  10. Leg hem daarna boven directe hitte tot een kerntemperatuur van ongeveer 52 graden (medium rare)


Hiermee kan je je gasten echt verassen tijdens een diner... !

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.