Home » Recepten » Rundvlees » Japanse Ossenhaas

Japanse Ossenhaas

Ossenhaas is een super veelzijdig en vooral lekker stuk vlees! En wat doe je met een ossenhaas van 2 kg? Precies, gewoon veel verschillende soorten gerechten maken! Dit recept is gemaakt met de ossenhaas puntjes.


Ingrediënten

  • Ossenhaaspuntjes / Ossenhaas
  • 125gr. Mihoen
  • Komkommer
  • Baby spinazie
  • Granaatappelpitjes
  • Zoete peultjes
  • 6 el. Japanse sojasaus
  • 1 tl. Kristalsuiker
  • 1 of 2 tl. Wasabi pasta (tube)
  • 2 el. Geroosterde sesamzaadjes
  • 2 tenen knoflook

 

Bereiding salade

  1. Breek de mihoen doormidden en maak klaar zoals op de verpakking is aangegeven.(meestal laten weken in water dat net van de kook af is)
  2. Giet af en spoel af met koud water
  3. Schil met een dunschiller mooie dunne plakjes van de komkommer
  4. Blancheer de peultjes voor ongeveer 2/3 minuten en spoel af met koud water
  5. Was de spinazie en verwijder eventuele harde steeltjes
  6. Maak een bakje met daarin de sojasaus, wasabi pasta en suiker


Bereiding Ossenhaas

Het vlees kan je bereiden in een pan of op de BBQ

Pan:

  1. In een pan laat je een scheut olie met een klont roomboter bruin worden
  2. Leg het vlees erin en bak rondom bruin
  3. Bij medium rare haal je het vlees uit de pan

BBQ:

  1. Steek de bbq aan en zorg voor directe hitte boven de kolen
  2. Leg de ossenhaas op het rooster en grill rondom bruin
  3. Als deze medium rare is mag hij eraf

 

Laat het vlees 2 minuten rusten nadat het gebakken is en snij het in dunne plakjes en strooi hier sesamzaadjes over.

Bereiding krieltjes

  1. Was de krieltjes in de schil en laat zek ort drogen
  2. Leg alle krieltjes in een skillet (gietijzeren pan)
  3. Voeg een takje rozemarijn, peper, zout en olijfolie toe
  4. Zet de skillet in de bbq voor ongeveer 60 minuten op 180 graden (indirect)
  5. Als extraatje kan je een blokje rookhout toevoegen aan je kolen om die extra rooksmaak te creëren.

 

Samenstellen

  1. Verdeel de mihoen, spinazie, komkommer en peultjes over de borden
  2. Sprenkel de granaatappel eroverheen
  3. Leg de plakjes ossenhaas mooi op het bord en voeg als laatste nog wat sesamzaadjes aan de groente toe.
  4. De wasabi soja dressing mag nu over de groente voor de echte japanse smaak!

 

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.