Ossenhaas is een super veelzijdig en vooral lekker stuk vlees! En wat doe je met een ossenhaas van 2 kg? Precies, gewoon veel verschillende soorten gerechten maken! Dit recept is gemaakt met de ossenhaas puntjes.

Ingrediënten
- Ossenhaaspuntjes / Ossenhaas
- 125gr. Mihoen
- Komkommer
- Baby spinazie
- Granaatappelpitjes
- Zoete peultjes
- 6 el. Japanse sojasaus
- 1 tl. Kristalsuiker
- 1 of 2 tl. Wasabi pasta (tube)
- 2 el. Geroosterde sesamzaadjes
- 2 tenen knoflook
Bereiding salade
- Breek de mihoen doormidden en maak klaar zoals op de verpakking is aangegeven.(meestal laten weken in water dat net van de kook af is)
- Giet af en spoel af met koud water
- Schil met een dunschiller mooie dunne plakjes van de komkommer
- Blancheer de peultjes voor ongeveer 2/3 minuten en spoel af met koud water
- Was de spinazie en verwijder eventuele harde steeltjes
- Maak een bakje met daarin de sojasaus, wasabi pasta en suiker
Bereiding Ossenhaas
Het vlees kan je bereiden in een pan of op de BBQ
Pan:
- In een pan laat je een scheut olie met een klont roomboter bruin worden
- Leg het vlees erin en bak rondom bruin
- Bij medium rare haal je het vlees uit de pan
BBQ:
- Steek de bbq aan en zorg voor directe hitte boven de kolen
- Leg de ossenhaas op het rooster en grill rondom bruin
- Als deze medium rare is mag hij eraf
Laat het vlees 2 minuten rusten nadat het gebakken is en snij het in dunne plakjes en strooi hier sesamzaadjes over.
Bereiding krieltjes
- Was de krieltjes in de schil en laat zek ort drogen
- Leg alle krieltjes in een skillet (gietijzeren pan)
- Voeg een takje rozemarijn, peper, zout en olijfolie toe
- Zet de skillet in de bbq voor ongeveer 60 minuten op 180 graden (indirect)
- Als extraatje kan je een blokje rookhout toevoegen aan je kolen om die extra rooksmaak te creëren.
Samenstellen
- Verdeel de mihoen, spinazie, komkommer en peultjes over de borden
- Sprenkel de granaatappel eroverheen
- Leg de plakjes ossenhaas mooi op het bord en voeg als laatste nog wat sesamzaadjes aan de groente toe.
- De wasabi soja dressing mag nu over de groente voor de echte japanse smaak!
Eet smakelijk!

Reactie plaatsen
Reacties