Home » Recepten » Rundvlees » Quiche met rumpsteak

Quiche met rumpsteak

Bij een heerlijke steak als Rumpsteak heb je niet veel nodig, maar een keertje iets anders dan gebakken aardappelen is ook weleens leuk toch? Dit recept heb ik gemaakt om lekker wat extra groenten te eten, en de meeste kinderen zijn hier ook gek op 😉! Een heerlijke broccoli quiche met geitenkaas.


Bereiding Quiche

  1. Verwarm de oven of BBQ (indirecte hitte) voor op 200 graden.
  2. Als je gebruik maakt van ingevroren hartige taart deeg, laat je deze ontdooien en leg je de plakjes op elkaar
  3. Rol het deeg uit met een deegroller en zorg dat het deeg groter is dan de taartvorm
  4. Vet de taartvorm in met boter en bekleed de taartvorm met het deeg, snij het overtollige deeg weg wat boven de rand uitsteekt
  5. Vul de taartvorm met de broccolirijst met ui
  6. Breek de eieren en giet deze bij de slagroom, klop even losjes met een garde tot een glad mengsel en giet dit in de taartvorm
  7. Snij de geitenkaas in kleine stukjes en voeg deze toe als topping op de quiche
  8. De quiche mag nu de oven in voor ongeveer 30 minuten (afhankelijk van de grootte van de taartvorm en het type oven/BBQ kan dit variëren. Hou het in de gaten, als deze van boven mooi goudbruin is, is hij klaar.

Bereiding rumpsteak

Het vlees kan je bereiden in een pan of op de BBQ. Een kleine truc om je steak nog lekkerder te maken, is deze in te smeren met mayonaise (ja echt waar!), dit zorgt voor een nog mooiere korst op je steak. Daarnaast past de smaak van mayonaise ook goed bij steak.

  1. Laat een pan (liefst een gietijzeren pan, maar een grillpan of koekenpan mag ook) goed heet worden, zonder olie of boter
  2. Smeer de rumpsteak in met een dun laagje mayonaise
  3. In een pan laat je een scheut olie warm worden
  4. Leg het vlees erin en laat rustig garen aan een kant, niet te snel willen draaien
  5. De steak komt “vanzelf” los en dan kan je deze draaien
  6. Smeer ondertussen de andere kant in met mayonaise
  7. Draai de steak om en bak de andere kant mooi goudbruin
  8. Medium rare is ongeveer 52 graden. Dit kan je meten met een kernthermometer.

 

Je zal merken dat je echt een knapperige korst krijgt en een volle smaak aan je steak.

 

BBQ:

  1. Steek de bbq aan en zorg voor directe hitte boven de kolen
  2. Leg de rumpsteak op het rooster en grill mooi bruin. Als je een gietijzeren rooster hebt, is dit het moment om deze te gebruiken zodat je mooie grillstrepen krijgt.
  3. Als deze medium rare is mag hij eraf (52 graden kerntemperatuur)

 

Laat het vlees 2 minuten rusten nadat het gebakken is en snij het in dunne plakjes en strooi nog wat zeezout over.

 

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.