Home » Recepten » Varkensvlees » De allerlekkerste spareribs

De allerlekkerste spareribs

Er zijn heel veel manieren om spareribs te bereiden, maar de manier van de beroemde Rodney Scott is toch wel favoriet.

Of dit het échte recept is, blijft natuurlijk de vraag. Rodney staat er namelijk niet om bekend dat hij zijn recepten prijs geeft, maar ik heb een goede poging gedaan om het na te maken.


Voorbereiding ribs

De avond ervoor smeren we de ribs in met een zelfgemaakte rub met de volgende ingrediënten. 

  • 2 El. zout
  • 2 El. Peper
  • 1 El. Knoflookpoeder
  • 1 El. Paprika poeder
  • 1 El. Uienpoeder


Smeer de ribs in met een dun laagje mosterd, daarna de rub erop. Door de mosterd blijft de rub beter plakken.

 

Bereiding ribs
Steek de bbq aan en zorg voor indirecte bereiding op 100-110 graden en voeg appel of kersen hout toe als rookhout. Ik gebruik graag chunks omdat deze langer rook afgeven dan snippers.

Zodra de ribs op de bbq liggen smeer je ze na ongeveer 1 uur in met de mop sauce.
Belangrijk hierbij is dat je de bovenkant insmeert en erna ook de onderkant! Draai ze weer om en laat weer verder garen.. Dit herhaal je ieder uur. We gaan de ribs niet inpakken, geen aluminium folie, geen butcher paper, geen boter, niks.. Gewoon laten garen op je bbq voor ongeveer 6 uur aan één stuk.

Mop sauce
Het geheim van echt goede spareribs is de de mop sauce...
Bij de ingrediënten van deze saus denk je misschien, hoe kan dit lekker worden?? Maar trust me, it's worth it!

- 200 ml azijn
- Citroen in plakjes gesneden
- 2 tl. Cayennepeper
- 2 tl. Zwarte peper
- 2 El. Suiker (mag normale suiker of basterd suiker zijn)
- 2 tl. Chilipoeder

Doe alles in een pan, breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.

 

Het laatste half uur smeer je ze in met je favoriete bbq saus (of maak deze zelf, hier heb ik een recept). Ze zijn klaar wanneer ze buigen, maar niet uit elkaar vallen. Tenslotte is een beetje bite wel lekker!

Eet smakelijk!



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.